Bosna i Hercegovina     | 04.01.2021. 16:11 |

Kadrić: Najvažnije uspostaviti zajednički rad nove Vlade Brčko distrikta

FENA Saopćenje

BRČKO, 4. siječnja (FENA) - Komentirajući imenovanje nove Vlade Brčko distrikta BiH, gradonačelnik Distrikta Esad Kadrić izjavio je kako je najvažnije "da se uspostavi sustav zajedničkog rada, nova energija i usklađen pristup u rješavanju svih pitanja".

Kazao je da su predložena imena nove vlade prihvaćena onako kako su ih predložile političke stranke koje čine vladajuću koaliciju, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

"Svaki ministar je uspješniji ako ima potporu kolega i takvu atmosferu želim graditi u novoj vladi, koja će pristupati svakom problemu zajednički. Bit će vrlo izazovno i lijepo raditi s većinom od predloženih kandidata", kazao je, među ostalim, gradonačelnik Kadrić.

Naglasio je kako će nakon prve službene sjednice nove vlade ostati pet do šest dana kako bi se intenzivno radilo na izradi i usvajanju prijedloga proračuna Brčko distrikta BiH za 2021. godinu.

"Mi smo 31. prosinca 2020. godine uspjeli imenovati Vladu i dostaviti predsjedniku Skupštine odluke o imenovanjima kako bi bile dostavljene zastupnicima za mogućnost ulaganja veta računajući da imamo dovoljno vremena do prve službene sjednice na kojoj će biti novi predstojnici odjela. Nakon toga ostat će nam samo pet ili šest dana intenzivnog rada na izradi i usvajanju prijedloga proračuna za 2021. godinu kako bismo ga mogli pravodobno proslijediti Skupštini na javne rasprave", kazao je Kadrić.

Imena kandidati za novi sastav Vlade Brčko distrikta BiH su: Esed Kadrić – gradonačelnik Brčko distrikta BiH, Anto Domić – dogradonačelnik Brčko distrikta BiH, Željko Antić – glavni koordinator, Sead Šadić – predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge, Edin Zaimović – predstojnik Odjela za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove, Nedim Hamzibegović – predstojnik Odjela za stručne i administrativne poslove, Majezudin Vehabović – predstojnik Odjela za komunalne poslove, Slaviša Čortuma – predstojnik Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo, Ratko Stjepanović – predstojnik Odjela za javne poslove, Bogdan Bratić – predstojnik Odjela za javnu sigurnost , Tomo Obrenović – predstojnik Odjela za javni registar, Pero Gudeljević – predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu, Miroslav Geljić – predstojnik Odjela za europske integracije i međunarodnu suradnju, Ljubica Ilić – predstojnica Odjela za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja, Zoran Bulatović – predstojnik Odjela za obrazovanje, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom