Stranačke aktivnosti     | 01.01.2021. 14:05 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

Mostar, 01.01.2021.

Saopštenje za javnost

Platforma za progres Mostar: priče političara nakon izbora nisu one koje su narodu važne

Gradski odbor Platforme za progres Mostar zahvaljuje svim biračima koji su iskoristili svoje pravo 20.12., izašli na izbore u Mostaru i na taj način pozdravili demokratiju koja je konačno došla u ovaj grad.

Posebno se zahvaljujemo biračima koji su na izborima glasali za Platformu za progres i kandidate na našim listama. Odabirom Platforme za progres odlučili ste ujedno i kakav Mostar želite. Naša politika i naša usmjerenja su u pravcu razvijenog, čistog, kosmopolitskog i grada jednakih šansi i prava za sve njegove građane.

Svoju izbornu kampanju vodili smo čisto i principijelno, daleko od prljavih dogovora, i jeftinih političkih poena. To je način koji nije uobičajen za političke stranke u Bosni i Hercegovini. Bili smo detaljni, originalni, kreativni i konstruktivni, sa pripremljenim programom i strateškim pitanjima.

Želimo biti potpuno jasni: građani Mostara su naša jedina koalicija!

Nismo se uvlačili u prljave političke dogovore, niti smo htjeli preko svojih čistih i neuprljanih imena stavljati imena onih koji pokušavaju ovaj grad da vode na daljinski upravljač iz opremljenih sarajevskih, banjalučkih, zagrebačkih, bečkih i mnogih drugih salona. 

Nismo se htjeli vezati ni sa onima koji su u činjenici da Mostar nije imao izbore 12 godina vidjeli priliku za ličnu zaradu, pa tako nisu prezali ni od čega. Služili su se u izbornom danu najprljavijim metodama koji vrijeđaju svaki spomen na demokratiju i demokratsko prava građana.

Mi uistinu želimo vjerovati u poštene i fer izbore. Želimo vjerovati da su naši dokazi i pripremljeni materijali, koje ćemo uputiti na nadležne institucije, tek pojedinačna kršenja izbornog procesa koji će se u konačnici i sankcionirati. Smatramo da samo elektronskim glasanjem možemo osigurati fer i poštene izbore koji će biti odraz volje građana.

Pretrpjeli smo mnoge medijske udare, od onih koji su na taj način htjeli da skrenu pažnju sa suštine problema. U ovom gradu je puno ožiljaka, ali i puno stvari koji mogu biti platforma za bolji novi Mostar. Naš pristup, prijedlozi rješenja i način vođenja kampanje su pokazali i drugima da je moguće biti drugačiji.

Pozivamo buduće vijećnike da opravdaju povjerenje koje im je ukazano. Vrijeme je da se političke igre prestanu igrati preko leđa ovog prekrasnog grada. Uvjereni smo da se potrebe naroda razlikuje od onoga što se ovih dana nakon izbora pokušava predstaviti kao bitno.

Pozivamo izabrane vijećnike da ne usvajaju predloženi Statut, već da usvoje Statut sa izmjenama i dopunama koji je Platforma prezentirala javnosti početkom 2020-te godine. Mostar je platforma za progres cijele Bosne i Hercegovine i ne smijemo dozvoliti njegovu podjelu!

Platforma za progres nastavlja sa svojim aktivnim radom u Mostaru i u 2021 godini, baš kao što smo radili i do sada. Nastavljamo sa inicijativama, planovima, programima i strategijama. Ako je naša uloga da budemo korektivni faktor odnosa u gradu, kao i u podizanju političkih očekivanja, političkog diskursa na jedan novi veći i teži nivo ponosni smo na tu našu ulogu.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'