Regija     | 01.01.2021. 12:15 |

Slovenija: 1752 novozaražena i 32 umrla, od ponedjeljka masovno testiranje

FENA Agencije

 

LJUBLJANA, 1. siječnja (FENA) - U Sloveniji je u zadnja 24 sata sa skoro 9 tisuća PCR i brzih antigenskih testova potvrđeno 1752 nova slučaja koronavirusa, a od posljedica covida-19 umrle su još 32 osobe, objavilo je u petak ministarstvo zdravstva uoči masovnog testiranja koje počinje u ponedjeljak.

Sa 4073 PCR testova potvrđena je infekcija kod 1437 ljudi, što je 35,3 posto pozitivnih nalaza, a s 4841 brza antigenska testa otkriveno je još 315 novozaraženih, uz  6,5 posto pozitivnih, objavilo je ministarstvo zdravstva u četvrtak.

Aktivnih slučajeva zaraze trenutno je 20.339, a u bolnicama je sada 1774 pacijenata oboljelih od covida-19, od kojih 196 težih pacijenata na odjelima intenzivne njege.

U zadnja 24 sata umrlo je još 32 ljudi od posljedica covida-19, čime se ukupan broj smrtnih ishoda među oboljelima od početka epidemije povećao na 2697.

Premijer Janez Janša najavio je da će od ponedjeljka početi i masovno testiranje antigenskim brzim testovima širom zemlje, po domovima zdravlja, te pozvao građane da se na akciju odazovu u što većem broju kako bi se otkrili asimptomatski slučajevi zaraze i tako još bolje kontroliralo širenje epidemije.

Slovenska vlada od subote je dopustila rad skijališta, ali je za skijanje potreban negativan test na koronavirus. Brzo  testiranje na koronavirus od subote će se obavljati i na pet graničnih prijelaza s Hrvatskom za one osobe koje žele ući u državu bez karantene, što će ubuduće moći ako test pokaže negativan rezultat.

Uvjeti i cijena za testiranje stranih državljana nisu objavljeni, prenosi Hina.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo