Bosna i Hercegovina     | 31.12.2020. 14:52 |

SBŽ: Najavljene pojačane policijske kontrole tijekom novogodišnjih praznika

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 31. prosinca (FENA) - Tijekom novogodišnjih praznika planirane su pojačane policijske kontrole, a cilj im je osigurati poštivanje propisanih epidemioloških mjera, potvrdio je novinarima ministar unutarnjih poslova Srednjobosanske županije (SBŽ) Feliks Vidović.

- Ljudi moraju biti svjesni mjera koje je donio Krizni stožer Federacije BiH, a koje se odnose na zabranu okupljanja i rad ugostiteljskih objekata do 23 sata. To su mjere koje se moraju ispoštovati i Uprava policije apsolutno mora regirati - kazao je Vidović.

Odovarajući na pitanje novinara, Vidović je kazao da se mogu očekivati slične kontrole kao i tijekom proteklog Božića, kada je, kako kaže, policija reagirala po zahtjevu nadležnih inspekcija.

- MUP je samo pružao asistenciju inspekcijama zdravstva i gospodarstva. Nije istina da je MUP zapečatio određene ugostiteljske objekte, nego je to uradila inspekcija. U četiri ugostiteljska objekta bili su najavljeni događaji sa glazbom uživo i na njima se očekivalo više od 1.000 ljudi, te su zbog toga specijalci angažirani - kazao je Vidović.

Iz MUP-a SBŽ-a ranije je priopćeno da će biti provedene "odlučne mjere na sprječavanju pokušaja organiziranja dočeka Nove godine, kako na otvorenim prostorima – trgovima, platoima zimskih centara i slično, tako i u zatvorenim prostorima – ugostiteljskim objektima, hotelima, planinarskim i društvenim domovima, te drugim potencijalnim lokacijama". 

- Upozoravaju se svi potencijalni organizatori takvih okupljanja da će protiv njih biti podneseni prekršajni nalozi, a u najtežim slučajevima Tužiteljstvu SBŽ-a bit će podneseno i izvješće o počinjenom kaznenom djelu zbog prenošenja zarazne bolesti - saopćio je županijski MUP.

Iz MUP-a su podsjetili građane da je naredbom Kriznog stožera Federacije BiH zabranjeno kretanje od 23 do 5 sati, te da Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira SBŽ-a propisuje novčanu kaznu u iznosu od 300 KM.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta