Bosna i Hercegovina     | 31.12.2020. 11:59 |

Mahmutbegović: Budimo jedni drugima nada za bolje sutra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. decembra (FENA) - Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović uputila je čestitke svim građanima Bosne i Hercegovine u povodu Nove 2021. godine sa željom da, uprkos teškim iskustvima kroz koje prolazi naša zemlja, praznične dane provedu u dobrom zdravlju i sreći, sa svojom porodicom i prijateljima, uz poštovanje svih propisanih mjera nadležnih institucija i službi.

- Poštovani građani i građanke Bosne i Hercegovine, Iza nas je godina koja je sa sobom donijela brojne izazove. Godina u kojoj su mnogi od nas prošli kroz teška iskustva jedne opasne, podmukle i još uvijek ne sasvim dobro poznate bolesti, godina pandemije tokom kojih su mnogi od nas, također, ostali bez svojim najmilijih, članova porodice, prijatelja, komšija, godina u kojoj smo se opraštali i od onih koji su beskrajno zadužili ovu zemlju i ostavili velika djela po kojima ćemo ih pamtiti - navodi se u čestitki.

Nažalost, istaknula je, nisu rijetki ni građani i građanke koji su se suočili s izazovima gubitka radnih mjesta, dijela primanja, ili, pak, bili prinuđeni obustaviti svoje poslovne aktivnosti.

- U ovim predprazničnim danima prisjetimo se, prije svega, onih koji nisu sa nama, ali i onih koji se trenutno liječe ili oporavljaju od COVID-19. Prisjetimo se, također, svih ljekara, medicinskih radnika, farmaceuta, policajaca, vojnika, novinara, vjerskih službenika, svih koji su brinuli za uredno snabdijevanje hranom i lijekovima, energentima, posebno naših rudara, baš svih koji su na bilo kakav način pomogli građanima koji su patili u mjesecima punih neizvjesnosti i tuge. Budimo i dalje jedni uz druge u teškom iskustvu s kojim se, kao i ostatak svijeta, suočila naša zemlja. Sjetimo se da poslije iskušenja, dolazi olakšanje. Budimo jedni drugima nada za bolje sutra, snaga u vjeri da će naredna 2021. godina biti godina oporavka, progresa i boljitka za našu zemlju i sve njezine građane. Događaji koji su iza nas sigurno će ostaviti brojne rane, ali i iskustvo iz kojeg moramo crpiti snagu za ponovnu izgradnju normalnog života za sve nas, za naše bolje sutra. S tom nadom, čestitam vam Novu 2021. godinu – navodi se u novogodišnjoj poruci potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo