Bosna i Hercegovina     | 31.12.2020. 11:12 |

Četiri osobe preminule u mostarskoj 'covid-bolnici', ukupno 127 u ovom mjesecu

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 31. prosinca (FENA) - U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar tijekom posljednja 24 sata preminule su četiri osobe.

Bitku s covidom-19 izgubili su muškarac iz Širokog Brijega rođen 1955. godine, muškarac iz Mostara rođen 1970. godine, muškarac iz Mostara rođen 1942. godine i muškarac iz Mostara rođen 1957. godine, priopćio je Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Ukupno je u prosincu 2020. godine u SKB-u Mostar, u kojem se liječe osobe iz Hercegbosanske, Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije, od posljedica zaraze novim koronavirusom preminulo 127 osoba, što je sedam manje u odnosu na prethodni mjesec.

Trenutno su na bolničkom liječenju 72 pacijenta, od kojih je sedam na invazivnoj i četiri na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. U posljednja 24 sata hospitalizirano je 11, a otpušteno 12 pacijenata.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB-a Mostar testirana su 602 uzorka. U HNŽ-u pozitivnih je 123, i to: 93 iz Mostara, 8 iz Stoca, 5 iz Konjica, 6 iz Čapljine, 4 iz Jablanice, 4 iz Čitluka, 2 iz Prozora-Rame i 1 iz Neuma.

Iako je u Federaciji BiH u ovom mjesecu zabilježeno gotovo trećinu manje zaraženih u odnosu na prethodni mjesec, u HNŽ-u nije došlo do značajnijeg pada broja novozaraženih.

Prema podacima Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a, u studenom je u HNŽ-u zabilježeno ukupno 4.527 covid-pozitivnih osoba, a u prosincu 4.434, što je pad od oko 2 posto.

Najveći broj slučajeva covida-19 u prosincu zabilježen je u Mostaru – ukupno 3.112.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!