Bosna i Hercegovina     | 30.12.2020. 15:00 |

Udruženje 'PIPOL': Svaka neispunjena želja pronašla je svog prijatelja

FENA Saopćenje

TUZLA, 30. decembra (FENA) - Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele i izliječene od leukemije i drugih malignih bolesti 'PIPOL' realizovalo je tokom decembra program novogodišnjeg darivanja za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka s područja Tuzlanskog kantona, Brčko distrikta BiH i dijela RS-a, koji ostvaruju pravo liječenja na referentnom Kliničkom centru u Tuzli.

Zahvaljujući podršci Grada Tuzla i javnih preduzeća s područja Grada Tuzla kao brojnih društveno-odgovornih kompanija, za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka obezbijeđeni su prigodni novogodišnji paketići, personalizirani kalendari i voće koji su im uručeni na 'Drive thru' novogodišnjoj paradi organizovanoj na kompleksu 'Pannonica'.

Uz nesebičnu pomoć i podršku humanitaraca iz BiH i inostranstva uspješno je realizovana i akcija 'Svaka neispunjena želja traži svoga prijatelja'. U okviru te akcije sve male i velike želje štićenika Udruženja 'PIPOL' pronašle su svoje prijatelje, koji su ih ispunili.

Predstavnice Udruženja 'PIPOL' posjetile su Kliniku za dječije bolesti UKC Tuzla i za sve mališane, hospitalizirane na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju, uručile mobilne telefone i tablete. To su bili njihove „velike“ želje da bi, iako razdvojeni od porodica i prijatelja, ipak ostali povezani sa njima za vrijeme dugotrajnog bolničkog liječenja.  

Djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka koji se nalaze na kućnom liječenju i oporavku poklone u okviru akcije 'Svaka neispunjena želja traži svoga prijatelja' dostavio je Mobilni tim Udruženja 'PIPOL', a izliječena djeca i mladi preuzeli su svoje „želje“ na novogodišnjoj 'Drive thru' paradi. Novogodišnje paketiće dobila su i braća i sestre djece oboljele i izliječene od raka, čime je novogodišnja radost postala još veća.   

Predsjednica Udruženja Amra Saračević zahvalila je Gradu Tuzla, društveno-odgovornim kompanija i svim humanim ljudima širom BiH, kao i građanima BiH u inostranstvu koji su nesebično podržali njihov program 'Novogodišnjeg darivanja' i pomogli da kraj ove preteške godine ti mališani upamte po nečemu lijepom.

- Hvala vam što ste njihovo svjetlo tokom/nakon mRAKa. Posebno nas raduje činjenica da su dobri ljudi spremni podržati i druge aktivnosti i projekte namijenjene djeci oboljeloj i izliječenoj od raka, koje već početkom januara 2021. godine počinjemo implementirati - izjavila je Saračević, saopćeno je iz Udruženja.

Zahvalnost je uputila u ime Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele i izliječene od leukemije i drugih malignih bolesti 'PIPOL', u ime djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka, njihovih porodica i u svoje lično.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta