Bosna i Hercegovina     | 29.12.2020. 15:34 |

U nastavku akcije ‘Aperkat’ lišena slobode još jedna osoba

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. decembra (FENA) - U nastavku operativno taktičke akcije kodnog naziva "Aperkat" policijski službenici Federalne uprave policije su danas, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili slobode još jednu osobu iz Sarajeva inicijala D.K. (1974.) vezano za krivično djelo "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stambenih prostorija koje koristi osumnjičeni na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom je pronađeno oko 100 gr materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "kokain", vaga za precizno vaganje, određena količina novca, mobitel i sim kartica, te drugi predmet koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, saopćeno je iz Federalne uprave policije. 

D.K. će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije i zakonskom roku biti predat na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

Iz FUP-a podsjećaju da su, u sklopu navedenih aktivnosti, 23. decembra ove godine lišene slobode tri osobe iz Sarajeva inicijala A.E. (1991.), A.S. (1998.) i J.B. (2001.), kod kojih je prilikom pretresa pronađena i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "canabis sativa L", "amfetamin", drobilica, sredstva za pakovanje i vaganje, mobilni telefonski aparati i sim kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

U toku ove tromješečne istrage policijski službenici su na području Kantona Sarajevo lišili slobode 10 osoba kod kojih je prilikom pretresa pronađena opojna droga koju su oni kupili od osumnjičenih koji su lišeni slobode u današnjoj akciji. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta