Sport     | 29.12.2020. 15:23 |

Šuman: Znamo šta nam znače utakmice protiv Estonije, ali neće biti lako

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 29. decembra (FENA) - Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupljanjem na Ilidži danas je počela pripreme za susrete protiv Estonije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

U prvoj utakmici izbaranici selektora Bilala Šumana će 6. junuara gostovati u gradu Polva, dok će četiri dana kasnije Estonce ugostiti u Bugojnu.

Šuman za mečeve s Estoncima neće moći računati na Ivana Karačića kojem klub nije dozvolio da se odazove pozivu u reprezentaciju zbog povrede u meču protiv Njemačke, te jer je bio pozitivan na koronavirus, Srđana Predragovića koji ima probleme s leđima, te Senjamina Burića, koji se ne može odazvati iz privatnih razloga.  

- U Estoniju idemo s velikim optimizmom, znamo šta nam znače ove dvije utakmice. Bit će teško jer Estonija je pokazala da zna igrati rukomet. Odigrali su odličan meč u Austriji, dok su ih Nijemci deklasirali tek u drugom poluvremenu tog meča. Svaka pobjeda znači mnogo za nastavak kvalifikacija i mi smo svjesni toga - izjavio je Šuman.  

Nekoliko bh. rukometaša će doći na pripreme tek 1. januara, a kompletirana selekcija BiH će otputovati u Estoniju dva dana poslije.  

U Drugoj kvalifikacionoj grupi rukometaši BiH do sada su odigrali jedan susret protiv Njemačke, od koje su 5. novembra u Dusseldorfu poraženi sa 25:21. Susret s Austrijom je odgođen.

Estonci su u oba uvodna susreta kvalifikacija poraženi, od Njemačke 35:23 i Austrije 31:28.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo