Sport     | 29.12.2020. 12:41 |

Zenički košarkaši najavljuju trijumf protiv lidera Sparsa

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 29. decembra (FENA) – Nakon dva uzastopna prvenstvena poraza, košarkaši zeničkog Čelika sutra će u 17.00 sati, u okviru 13. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine, ugostiti lidera na tablici, sarajevski Spars.

Zeničani su, nakon tijesnog poraza na svom terenu od Leotara (75:78), u prošlom kolu s minimalnih 72:73 poraženi na gostovanju kod banjalučkog Borca pa se s omjerom od pet pobjeda i šest poraza trenutno nalaze na petoj poziciji. Spars ima omjer devet pobjeda i jedan poraz.

Trener Čelika Josip Pandža na današnjoj pres-konferenciji istakao je kako je šteta što su i četvrtu utakmicu ove polusezone izgubili “u posljednjim sekundama”.

-Ne želim da plačem za propuštenim prilikama; trebamo iskoristiti svaku sljedeću, a prva sljedeća su Sparsi. Imamo u 11 dana četiri utakmice i to je nezgodan raspored za nas, jer imamo “kraći” kadar.

Spars je apsolutni favoriti bh. prvenstva, apsolutni favoriti ove utakmice. Međutim, vjerujem da možemo da slavimo - kazao je Pandža.

Za pobjedu će, kazao je, morati biti koncentrirani, da izbjegnu “crne minute”, jer Sparsi, ističe, imaju 15 kvalitetnih igrača i dobijaju širokim rosterom. Njegovim timu, ističe, nedostaje iskusan playmaker, ali im finansijska situacija diktira uslove za angažman takvog igrača.

-Mi imamo skor pet-šest, a izgubili smo četiri utakmice u zadnjih 10 sekundi. Ostaje žal što nemamo malo bolji skor, ali, vjerovatno, to što smo gubili u zadnjih 10 sekundi, govori i o nama.

Ne da nismo imali sreće, nego da nismo bili kvalitetni u završnici. Nadam se da ćemo sutra biti kvalitetni u završnici kroz cijelu utakmicu i u završnici. Ja vjerujem u svoje momke - poručio je Pandža.

Istakao je da nema šta prigovoriti svojim igračima, jer, napominje, primaju najmanje koševa u ligi, a imaju i ponajviše skokova, po čemu su među prve tri ekipe. To, je, ističe, jasan parametar borbenosti njegovog tima.

Košarkaš Ranko Križanović podsjetio je da je, kada je dogovarao saradnju, klupski cilj bio opstanak u ligi, što smatra da mogu ostvariti.

- Sparse dobro poznajemo. Visoki su, ogromni, jaki, snažni…vrhunska ekipa. Uz Igokeu i najbolja ekipa u državi. Očekuje nas teška, zahtjevna utakmica, ali mi visimo svoju šansu. Dobro smo trenirali i nikoga se ne bojimo u Zenici - kazao je Križanović.

Učinak je, ističe, mogao biti i bolji od pet pobjeda, ali napominje da su većinu utakmica igrali u gostima.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'