Ekonomija     | 29.12.2020. 11:11 |

FARMA II projekt - Koordinacioni odbor peradara BiH pokrenuo Facebook stranicu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. decembra (FENA) - Koordinacioni odbor peradara/živinara BiH danas je pokrenuo Facebook stranicu KoKoDa BiH putem koje će promovisati peradarske proizvode i njihova zdrava svojstva, razotkrivati najčešće mitove i promovisati potrošnju domaćih peradarskih proizvoda i značaj sektora za bh. privredu.

Dok je Sweden/USAID FARMA II pomogao u razvoju koncepta stranice, logotipa i vizuelnog identiteta, članovi Koordinacijskog odbora, uključujući Agreks, Agromix, Akovu, Bingo, Farmofit, Iradiu, Madi i Perutninu Ptuj, zajednički će upravljati KoKoDa BiH stranicom.

Sekretar Koordinacionog odbora peradara/živinara BiH Nebojša Rakić rekao je da je peradarstvo najkonkurentniji sektor u domaćoj poljoprivredi, te jedan od najbrže rastućih sektora u poljoprivredi Evropske unije. 

- Vrlo je važno da potrošači u BiH, ali i u regiji, znaju da naši proizvođači jaja i mesa peradi poštuju najviše standarde proizvodnje koji su im omogućili izvoz proizvoda u EU. Također trebaju znati da su domaći peradarski proizvodi zdravi i dobri za njih i njihove porodice, te da konzumiranjem domaćih peradarskih proizvoda pomažu u očuvanju 20.000 radnih mjesta u ovom sektoru, kao i njegovom daljem razvoju - dodao je.

Ciljne grupe KoKoDa BiH Facebook stranice uključuju roditelje sa malodobnom djecom, osobe s brzim načinom života i one sa zdravim navikama, fizički aktivne osobe koje žele hranu bogatu proteinima, te potrošače koji traže hranu sa niskim udjelom masti i holesterola.

- Svjesni smo toga da moramo učiniti mnogo više kako bi na pravi način komunicirali prednosti peradarskih proizvoda i važnost domaće peradarske proizvodnje za privredu. Nadamo se da će ova Facebook stranica otvoriti još jedan komunikacijski kanal sa našim potrošačima u BiH i regiji, te da će pridonijeti imidžu bh. peradarskih proizvoda koji su najvišeg kvaliteta - rekao je Rakić.

FARMA II projekt podržava razvoj peradarskog sektora. Dosad je podržao rad 190 proizvođača iz tog sektora, te ulaganja u proširenje proizvodnih kapaciteta, modernizaciju opreme, kontrolu kvalitete i energetsku učinkovitost, saopćeno je iz ovog projekta.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom