Ekonomija     | 29.12.2020. 08:36 |

Udruženje poljoprivrednika FBiH - Poljoprivreda ne poznaje entitetske granice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. decembra (FENA) - Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH smatra da je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac  svojom jučerašnjom izjavom "još jednom potvrdio da nije dostojan da obnaša bilo kakvu funkciju na nivou države Bosne i Hercegovine".

- Optužbe na račun poljoprivrednika da ne misle svojom glavom već da im mora suflirati opozicija smatramo potcijenjivanjem naše inteligencije. Pokušaj da se našu borbu koristi u stranačkim okršajima dokaz su, pak, nemoći ministra Košarca i nedostatka bilo kakvih utemeljenih argumenata i rješenja - navode iz Udruženja poljoprivrednika FBiH u saopćenju za javnost.

Naglasili su da su jučerašnji protest organizovali poljoprivednici iz oba bh. eniteta, te da ministar Košarac griješi obraćajući se isključivo proizvođačima iz Republike Srpske.

- U Biljeljini i Gradišci bilo je jučer i Sarajlija i Tuzlaka i Zeničana i Krajišnika i svi su oni nezadovoljni politikom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Poljoprivreda ne poznaje entitetske granice i vrijeme je da to ministar Košarac konačno shvati - ističu iz Udruženja poljoprivrednika FBiH.

Jučer su, kako dodaju u saopćenju, zatražili da se u rješavanje problema zaštite domaće proizvodnje što hitnije uključi i Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.  

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta