Bosna i Hercegovina     | 28.12.2020. 17:04 |

Donacija medicinske opreme Domu zdravlja Srebrenica

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA 28. decembra (FENA) - Predstavnici humanitarne organizacije "Bolji život“ iz Holandije i Bratunčanka Selvedina Mašić-Gušić uručili su srebreničkom Domu zdravlja donaciju u medicinskoj opremi.

Direktor Doma zdravlja Aleksandar Jovanović zahvalio je na vrijednoj donaciji.

- U ovom vremenu pandemije koronavirusa kada su zdravstvene ustanove posebno izložene i pod pritiskom svaki vid podrške i pomoći dobro dođe. Dobro je znati da neko misli na nas, da pita šta nam treba, jer sva ova oprema je zapravo podrška našim građanima koji se nađu u potrebi. Mnogo nam znači podrška ljudi iz Holandije - istakao je Jovanović.

On navodi da i druge humanitarne organizacije kao što je Dobro.ba pružaju podršku Domu zdravlja.

- Naime, i ova organizacija je ovih dana Domu zdravlja uručila manometar za kisik boce, aparat za mjerenje šećera sa trakicama kao i druge lijekove - rekao je je Jovanović.

Pored podrške srebreničkom Domu zdravlja, predstavnici udruženja "Bolji život“ su obezbijedili i novogodišnje paketiće za djecu koja nastavu pohađaju u područnim odjeljenjima u Sućesci, Žutici, Osatu, Osmačama i Podravanju.

Humanitarka Selvedina Mašić - Gušić i organizacija "Bolji život" su već duže vremena aktivni na području opštine Srebrenica. U više navrata su pružili podršku vrtiću "Poletarac" Srebrenica. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'