Ekonomija     | 28.12.2020. 14:08 |

Porezna uprava FBiH - Ako želite pravednu državu platite porezni dug

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. decembra (FENA) - Porezna uprava Federacije BiH je pozvala porezne obveznike da do 31. decembra ove godine uplate porezne dugove i 2021. započnu bez te vrste dugova.

- Blagovremenim plaćanjem poreznih obaveza doprinosite izgradnji pravednog društva i zakonitom poslovanju koje je za vas najbolji i najsigurniji način poslovanja. Posebno podsjećamo porezne obveznike koji imaju porezni dug koji je nastao zaključno do 31. decembrom 2016. godine, da uplatom ovog duga do 31. decembra ove godine imaju mogućnost da ostvare pravo na otpis zateznih kamata na javne prihode u iznosu od 0,04 posto dnevno ili 14,6 posto godišnje i tako ostvare korist od otpisa zateznih kamata - navode iz Porezne uprave FBiH u saopćenju za javnost.

Zahtjev za otpis zateznih kamata (Obrazac ZAOK), se može preuzeti na web stranici Porezne uprave Federacije BiH www.pufbih.ba, u dijelu obrasci – Zakon o visini stope zatezne kamate na javne prihode, ili na linku http://www.pufbih.ba/v1/public/upload/obrasci/baf1d-obrazac-zaok.pdf, a isti se podnosi neposredno ili putem pošte nadležnoj organizacionoj jedinici Porezne uprave Federacije BiH kod koje se podnosilac zahtjeva vodi kao porezni obveznik.

Porezna uprava Federacije BiH se zahvalila svim poreznim obveznicima koji su uredno izvršavali svoje porezne obaveze i pozvala i ostale porezne obveznike da to blagovremeno čine.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo