Stranačke aktivnosti     | 26.12.2020. 14:59 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

NS Brčko: Brčanski SDP nedosljedan i neprincipijelan

Formiran je novi saziv Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Podršku SNSD-ovom kandidatu za mjesto predsjednika Skupštine, HDZ-ovom za mjesto potpredsjednika i SDA-ovom kandidatu za mjesto gradonačelnika dao je i član SDP-a, izabrani poslanik sa liste koalicije “BH Blok SDP i Naša Stranka“ dr. Nusret Kusturica, poštujući sporazum o formiranju koalicije koji je nedavno potpisao i pečatom SDP-a ovjerio predsjednik brčanskog SDP-a Esad Atić, mimo volje koalicionog partnera Naše Stranke i ne poštujući koalicioni sporazum. Tim povodom reagovao je odbor Naše stranke u Brčkom.

“Veoma smo razočarani nedosljednošću i neprincipijelnošću trenutnog rukovodstva SDP-a na čelu sa predsjednikom Atićem i izabranim poslanikom u ime koalicije BH blok - SDP i Naša stranka dr. Nusreta Kusturice koji su SDP činom podrške nacionalnim strankama svrstali u nacionalni blok. 

Kandidati Naše stranke su u protekloj kampanji preuzeli značajan teret na sebe sa željom da koalicija BH blok - SDP i Naša stranka ostvari što bolji rezultat te vrati u Brčko građansku demokratiju na socijal-liberalnim principima, da etnički princip vlasti ostavimo iza sebe te damo snažan zamah razvoju Brčkog. I dok smo mi djelovali u skladu sa dogovorom, pojedinci iz SDP-a su vodili lične kampanje zanemarujući zajednički rad.

Epilog ove koalicije u ovom trenutku jeste da je Naša Stranka zbog svega što se dešava postala jedina ljevica u Brčkom, okrenuta građanskom, multietničkom principu i socijal-liberalnoj demokratiji. 

Nastavljamo sa jačanjem Naše stranke u Brčkom, dosljedno poštujući principe na kom je zasnovana, pokazujući da postoji i drugačija politika od ove podaničko interesne. Od početka naredne godine nastavljamo sa snažnijim radom jer smo uvidjeli da ipak u Brčkom postoji veliki broj građana koji nisu pristalice nacionalnih podjela, nacionalnih ključeva, opšteg stanja društva i koji žele promjene, ali koji su izgubili povjerenje u političare upravo zbog ovakvih poteza kakav je učinio dio SDP-a ulaskom u nacionalni blok.

Što se nas tiče, postoji nešto što se zove dosljednost i dostojanstvo u politici, to se nekada cijenilo i poštovalo, mi to cijenimo i danas.“

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu