Svijet     | 25.12.2020. 12:46 |

Netanyahu: Još neke arapske zemlje će normalizirati odnose s Izraelom

FENA Internet

JERUSALEM, 25. decembra (FENA) - Izraelski premijer Benjamin Netanyahu tvrdi da će prije nego što se i očekivalo još neke arapske i islamske zemlje ući u proces normalizacije odnosa s njegovom zemljom.

U saopćenju iz kabineta premijera Izraela navodi se da je Netanyahu održao sastanak s Kelly Craft, stalnom predstavnicom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pri Ujedinjenim narodima (UN), prenosi Anadolu Agency (AA).

Netanyahu je tokom susreta kazao da će još neke arapske zemlje ući u proces normalizacije odnosa s Izraelom.

"Vidite da su neke arapske zemlje napravile taj korak, a neke ga tek poduzimaju. Vidjet ćete da će više zemalja nego što smo i očekivali, a možda i mnogo brže ući u proces normalizacije s našom zemljom", rekao je Netanyahu.

S druge strane, list "The Jerusalem Post" objavio je da su Indonezija i Oman blizu donošenja odluke o normalizaciji odnosa s Izraelom.

Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein su sredinom septembra ove godine u Bijeloj kući potpisali sporazume o normalizaciji odnosa s Izraelom, a potom su to uradile i vlasti Sudana i Maroka. Kasnije su Sudan i Maroko također odlučili normalizirati odnose sa Izraelom.

Ranije su samo Egipat (od 1979.) i Jordan (od 1994.) bile zemlje arapskog svijeta koje su imale uspostavljene odnose s Izraelom.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu