Bosna i Hercegovina     | 23.12.2020. 18:14 |

Održan sastanak Regionalnog ureda za saradnju mladih (RYCO)

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. decembra (FENA) - Sastanak Regionalnog ureda za saradnju mladih (RYCO) na kojem je u svojstvu člana učestvovao predstojnik Ureda ministrice civilnih poslova Ankice Gudeljević, Davor Bošnjak, održan je danas u online formatu.

Na sastanku su, između ostalog, uvojeni budžet i godišnji Program rada Ureda za 2021. godinu, odobreno je potpisaivanje nekoliko memoranduma o razumijevanju sa lokalnim partnerima, među kojima su i memorandumi sa krovnim omladinskim organizacijama iz Bosne i Hercegovine.

Memorandumima je definisan načini saradnje između RYCO-a i nevladinih, odnosno međunarodnih organizacija putem održavanja periodičnih sastanaka, pripreme i organizacije zajedničkih događaja, zajedničkih inicijativa i programa kojima se podržava saradnja mladih, neformalno obrazovanje, mobilnost mladih, itd.

Također, razmatrana je i odobrena kratka lista najbolje evaluiranih projekata 4. RYCO otvorenog poziva, sa analizama i opisom procesa, u okviru kojeg je zaprimljeno 129 prijava, od toga: iz Albanije 30 prijava, Bosne i Hercegovine 23 prijave, Kosova 13 prijava, Crne Gore 16 prijava, Sjeverne Makedonije 23 prijave i Srbije 24 prijave. 

Na kraju sastanka najavljeno je predsjedavanje Crne Gore Upravnim odborom Regionalnog ureda za 2021. godinu, saopćeno je iz Ureda ministrice Ankice Gudeljević.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!