Ekonomija     | 23.12.2020. 14:32 |

BBI banka potpisala ugovor s Razvojnom bankom za učešće u Garancijskom fondu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. decembra (FENA) - Predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić i v.d. predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH Semir Fejzić potpisali su danas ugovor kojim je BBI banci omogućeno korištenje garantnog potencijala Garancijskog fonda u iznosu do 20 miliona KM.

Bukvić je naveo da je strateško opredjeljenje BBI banke pomoć privredi BiH, a što su kontinuirano radili u proteklih 20 godina putem različitih projekata i subvencioniranih linija za privrednike.

- Nastavljamo sa podrškom privredi i u narednom periodu i ostajemo otvoreni za sve potrebe naših klijenata - kazao je nakon potpisivanja Bukvić.

Fejzić je rekao da su zaključivanjem tog Ugovora uspostavljeni  uslovi za odobravanje finansiranja klijentima BBI banke uz korištenje garancija Garancijskog fonda FBiH kao instrumenta osiguranja 50 posto glavnice finansiranja, a na klijenta se prenosi i ukupna korist Garancijskog fonda dodatno u vidu niže profitne stope i/ili umanjenog kolaterala.

Garantni fond se odnosi na mala i srednja preduzeća, kao i na poljoprivredu i prehrambenu industriju, za velika preduzeća, izvoznike, te obrtničke i ostale samostalne privredne djelatnosti, a u cilju ublažavanja štetnih posljedica izazvanih pandemijom virusa COVID-19, saopćeno je iz BBI banke.     

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana