Ekonomija     | 23.12.2020. 13:33 |

'GUDELJ' dobio izmijenjenu i dopunjenu licenciju za transport naftnih derivata

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. prosinca (FENA) - Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK u srijedu je na redovitoj sjednici izdala izmijenjenu i dopunjenu dozvolu za rad (licenciju) za transport naftnih derivata cestovnim prometom imatelju dozvole „GUDELJ“ d.o.o. Vitez radi promjene vezane za broj transportnih jedinica potrebnih za obavljanje licencirane djelatnosti za koju je postojeća dozvola za rad (licencija) izdana.

Imatelju dozvole E-TANK d.o.o. iz Ilidže trajno je oduzeta dozvola za rad (licencija) za transport naftnih derivata cestovnim prometom, priopćeno je iz FERK-a.

U postupak opće rasprave upućeno je pet nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije za podnositelje zahtjeva MM KALESIĆ d.o.o. Živinice, ECO SHINE vl. Lana Knezović, iz Čapljine, ALPINA-KOMERC d.o.o. Široki Brijeg, SOLAR Ustikolina - vl. Duranović Hasib, iz Foče, Federacija BiH (izmjena i dopuna), te GOLD ENERGY d.o.o. Gradačac.

Usvojena su i dva nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE za podnositelje ŠOŠA d.o.o. Čitluk i JELEN-KLANAC d.o.o. Prozor-Rama.

Kako se navodi u priopćenju, sve zainteresirane osobe imaju mogućnost pregledati nacrte dozvola na web stranici www.ferk.ba, a svoje pisane komentare na nacrte mogu dostaviti do 4. siječnja 2021. godine do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu kontakt@ferk.ba.

Također, donesena su dva rješenja po žalbama kupaca na akte koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo