Bosna i Hercegovina     | 23.12.2020. 12:57 |

Podignuta optužnica protiv višeg inspektora u Graničnoj policiji BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. decembra (FENA) - Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv višeg inspektora u Graničnoj policiji BiH Senada Samardžića (1973.).

Samardžić se tereti da je sredinom 2020. godine, koristeći svojstvo policijskog djelatnika - višeg inspektora Granične policije Bosne i Hercegovine te položaj i utjecaj na osnovu prijateljske veze sa drugim pripadnicima Granične policije BiH, primio dar u vidu novčanog iznosa kako bi nezakonito posredovao i urgirao da se osobi sa područja Bosanske Krupe vrati putničko vozilo, koje je ranije oduzeto u okviru predmeta i službenih radnji Granične policije BiH JGP Velika Kladuša.

Optuženi se tereti da je prilikom ostvarivanja utjecaja na povratu vozila osobno došao u kuću navedene osobe, gdje je primio novčani iznos kao nagradu za nezakonito posredovanje.

Također, tereti se da je, posredovao koristeći svoj službeni, društveni i utjecajni položaj da službena osoba u institucijama BiH, izvrši službenu radnju te zahtjevao i primio korist za sebe čime je počinio kazneno djelo - primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo