Bosna i Hercegovina     | 23.12.2020. 11:39 |

Pokrenut magazin 'Glas Kine'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. decembra (FENA) - Centar za promociju i razvoj Inicijative "Pojas i put" pokrenuo je medijski projekt, magazin "Glas Kine", prvi specijalizirani medij koji je u potpunosti posvećen Kini, događajima u Kini i iz Kine na južnoslavenskim jezicima.

Jedan od razloga pokretanja lista je i taj što trendovi iz Kine, i ne samo politički nego i ekonomski, tehnološki, ekološki, sportski i mnogi drugi, utječu na cijelu planetu, ali u domaćim medijima, javnim i komercijalnim, ipak nedostaje informacija iz Kine, odnosno da se događajima iz Kine ne posvećuje dostatna pažnja kao što se posvećuje nekim drugim svjetskim centrima.

Iz Uredništva magazina navode i to što domaći mediji u BiH o nekim događajima vezanim za Kinu nerijetko koriste nekineske izvore.

"Glas Kine" bavit će se svim temama koje su od interesa za javnost u BiH, od nezaobilazne politike, preko ekonomije, društva, nauke i tehnologije, pa do kulture i sporta.

- U svakom broju predstavljat ćemo i jedan kineski grad, kako bismo čitateljima proširili znanje jer Kina nije samo Peking i Šangaj - navode iz Uredništva

Bit će predstavljeni i literarni klasici iz bogate kineske književne tradicije, zanimljive priče o kineskoj gastronomiji, a pored prijevoda članaka iz kineskih medija bit će objavljeni i tekstovi čitatelja koji su u proteklom periodu posjetili Kinu te zabilježili svoje impresije.

Magazin će biti dostupan na stranici Centra www.pojasiput.ba, kao i u printanoj verziji za sve koji žele da dobijaju besplatan primjerak na adresu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'