Stranačke aktivnosti     | 22.12.2020. 18:00 |

Saopćenje za javnost SDA USK

FENA Saopćenje

Danas je na zvaničnoj web stranici Vlade Unsko-sanskog kantona objavljena Odluka o poništenju javnog poziva za podršku subjektima male privrede i obrtima za 2020. godinu. Kako se u obrazloženju Odluke ne navodi ništa osim da je poništenje predložila Komisija, privrednici, obrtnici, ali i svi građani Kantona zaslužuju odgovore na sljedeća pitanja:

 -Da li je razlog poništenja to što se na navedeni poziv nisu javile ili nisu ispunjavale uslove firme bliske vladajućim strankama?

-Da li su svjesni značaja navedenih sredstava prema firmama u USK, a koje od Vlade Kantona nisu dobile ništa?

-Da li su svjesni da su firme koje su aplicirale već izložili trošku prijave i ovjere mnogobrojne dokumentacije, a samim tim ih sada doveli u težu situaciju gdje mogu biti blokirani od banaka jer su računali na navedena sredstva, što će rezultirati i novim valom otpuštanja radnika?

-Da li je javni poziv objavljen samo u svrhu prikupljanja političkih poena na samom početku predizborne kampanje za protekle lokalne izbore i da li ste tad bili svjesni da ćete ga nakon izbora poništiti?

Vlada Federacije BiH podržala je privrednike na različite načine-od oslobađanja plaćanja doprinosa do uplate finansijskih sredstava hotelijerima i poljoprivrednicima, direktne finansijske podrške svim gradovima i općinama, ali je i Vladi Unsko-sanskog kantona uplatila 24 miliona KM da privredu i zdravstvo pomogne u skladu sa svojim prioritetima.

Nažalost, netransparentnoj Vladi USK prioritet je plaćanje skupštinske većine i obnova voznog parka, a ne naši ugroženi privrednici, koji su ovom Odlukom izloženi neviđenoj prevari i poniženju.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom