Regija     | 22.12.2020. 17:38 |

Srbija dobila prvi kontingent Pfizerova cjepiva

FENA Agencije

BEOGRAD, 22. prosinca (FENA) - U Srbiju je u utorak stigao prvi kontingent Pfizerova cjepiva, na dan kad ta zemlja bilježi 49 umrlih od covida-19 i nešto preko četiri tisuće zaraženih.

Prvi kontingent sadrži 4.875 doza cjepiva Pfizer/BioNTech koje su, prema protokolima, uskladištene u nacionalnom institutu za imunologiju i virusologiju "Torlak", prenosi Hina.

Prema riječima državnog tajnika u Ministarstvu zdravstva Mirsada Đerleka, predstavnici nacionalne Agencije za lijekove i medicinska sredstva (ALIMS) najavili su u utorak na sjednici Koordinacijskog tima da se u siječnju očekuje još 21.000 doza Pfizerova cjepiva.

Đerlek je potvrdio da je održan i sastanak Nacionalnog koordinacijskog tima za imunizaciju, te da će operativni plan imunizacije za 2021. biti mijenjan sukladno tempu kojim budu pristizala cjepiva.

Srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavila je u ponedjeljak da je Srbija dosad potpisala ugovore o nabavi tri cjepiva - Pfizerovog, čiji je prvi kontingent stigao danas, te ruskog Sputnjika V i kineskog Sinovaca.

Brnabić je također u ponedjeljak u povodu pojave novog soja koronavirusa na teritoriju Ujedinjenog Kraljevstva najavila da će srbijanske vlasti naknadno odlučiti o eventualnoj obustavi letova s Velikom Britanijom, ali vlada u utorak još nije priopćila je li o tome donijela odluku.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo