Bosna i Hercegovina     | 22.12.2020. 15:47 |

Uspješno djelovanje Vlade KS i OSCE-a na podizanju standarda obrazovanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. decembra (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić razgovarao je danas sa šeficom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Kathleen Kavalec o borbi protiv korupcije te unapređenju obrazovnog i zdravstvenog sistema i jačanju kapaciteta javnih institucija u čemu je Misija OSCE-a dala doprinos.

Istaknut je angažman i podrška koju je premijer Nenadić pružio u jačanju i institucionalnom djelovanju Ureda za borbu provi korupcije i upravljanja kvalitetom KS, kao jedne od važnih poluga u sistemskoj borbi sprečavanja i otkrivanja korupcije u javnom sektoru.

Naglašeno je i uspješno zajedničko djelovanje Vlade KS i OSCE-a na podizanju standarda obrazovnog sistema, pogotovo u vanrednim i otežanim uvjetima pandemije koronovirusa, od uvođenja online nastave pa do različitih ad hoc djelovanja koja su bila neminovna u takvim okolnostima.

Razgovaralo se i o potrebi daljeg jačanja kapaciteta javno zdravstvenih ustanova u KS, posebno u pravcu osposobljavanja i bolje prilagodbe sistema potrebama borbe protiv pandemije koronavirusa.

Zajednička je ocjena sa današnjeg sastanka da su Vlada KS i OSCE u proteklom periodu imali izuzetno dobru saradnju, na obostrano zadovoljstvo, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'