Bosna i Hercegovina     | 22.12.2020. 15:50 |

Vijeće mladih KS zahvalno Vladi KS na dobroj saradnji i dodjeli prostora za rad

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. decembra (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar kulture i sporta KS Kenan Alikadić i ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Anis Krivić razgovarali su danas sa predstavnicima Vijeća mladih KS, koji su zahvalili Vladi, prvenstveno na prostoru koji im je dodijelila, ali i na dobroj saradnji koji su ostvarili tokom njenog prethodnog mandata.

Na sastanku su od Vlade KS zatražili dodatnu podršku za opremanje prostora, kako namještajem tako i informatičkom opremom, što su im predstavnici Vlade obećali osigurati.

Bilo je riječi i o sistemskom i trajnom rješenju finansiranja djelovanja i rada ovog vijeća i potrebi da budu uvršteni u budžet KS, kao njegovi stalni korisnici.

Tokom sastanka predstavnici mladih Kantona Sarajevo upoznali su premijera i ministre sa problemima s kojima se susreću, posebno kada je riječ o provođenju i osiguranju prava iz Zakona o dopunskim pravima boraca, jer sva djeca koja su pomenutim zakonom obuhvaćena imaju pravo na besplatno školovanje, saopćeno je iz Vijeća mladih KS. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana