Bosna i Hercegovina     | 22.12.2020. 15:09 |

Po zahtjevu Tužiteljstva BiH u Beogradu uhapšen Darko Elez

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. decembra (FENA) - Tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je pravosudnim institucijama R Srbije zahtjev za izručenje osumnjičenog Darka Eleza, koji je uhapšen u Beogradu na temelju međunarodne potjernice.

Osumnjičeni se potražuje radi procesuiranja na temelju potvrđene optužnice u predmetu "Lutka", koja ga tereti za organizirani kriminal u svezi sa više teških kaznenih djela među kojima ubojstva, pokušaj ubojstva, pljačke transporta novca i druga kaznena djela počinjena u periodu od 2005. do 2009. godine, kao i istrage koju provode Tužiteljstvo BiH i MUPRS, zajedno sa partnerskim institucijama regiona, koja se odnosi na teška kaznena djela počinjena na području Istočnog Sarajeva i BiH, od 2017. do 2019. godine.

Tužiteljstvo BiH i partnerske institucije došle su do saznanja da je osumnjičeni Darko Elez organizator i koordinator počinjenih kaznenih djela, zajedno sa drugim osobama, saopćeno je iz te institucije.

Tužiteljstvo BiH, istovremeno, izražava zahvalnost partnerskim institucijama Republike Srbije za pomoć i suradnju u ovom predmetu.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo