Magazin     | 22.12.2020. 14:04 |

Internacionalni dječiji festival ”Šta se pjesmom sanja” u online formatu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 22. decembra (FENA) - Dvadeset prvi internacionalni dječiji festival ”Šta se pjesmom sanja” bit će održat u četvrtak, 24. decembra u Goraždu.

Iz javne ustanove Centar za kulturu, koja je organizator ove tradicionalne manifestacije, na današnjoj pres-konferenciji poručili su da je sve spremno za ovaj događaj koji će prvi put biti održan u online formatu.

- Festival će se prvi put zbog trenutne epidemiološke situacije održati bez prisustva publike, ali to neće umanjiti kvalitet ove manifestacije koja je prepoznatljiva ne samo u BiH već i zemljama regiona. Festival će se moći pratiti online na stranici JU Centar za kulturu, 24. decembra od 18 sati, dok će medijski pokrovitelj biti JP RTV BPK Goražde koja će snimak festivala emitovati u okviru novogodišnjeg programa - kazao je direktor JU Centar za kulturu Murat Fejzić.

Na festivalu će i ove godine biti izvedeno 14 novih autorskih kompozicija.

- Autori pjesama su iz BiH i Srbije tako da je festival i u ovim okolnostima zadržao internacionalni karakter, a zbog koronavirusa nemamo izvođače sa strane već će sve pjesme izvesti goraždanska djeca, na koju smo zaista ponosni. Naravno, na festivalu će biti dodijeljene nagrade stručnog žirija za prva tri mjesta kao i za najbolji tekst, muziku i aranžman, a najbolje učesnike će birati i dječiji žiri - pojasnio je Fejzić.   

Podsjetio je da je zahvaljujući festivalu ”Šta se pjesmom sanja” ova ustanova sačinila bogatitu riznicu od preko 300 dječijih pjesama koje su dostupne široj javnosti, a tradicionalno i ove godine bit će izdat CD sa svim kompozicijama.

Dvadeset prvi internacionalni dječiji festival ”Šta se pjesmom sanja” bit će održan 24. decembra u 18 sati u velikoj sali Centra za kulturu Goražde, a online se može pratiti putem linka: www.youtube.com/watch?app=desktop&v=WD1sQvnl3Ss&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0SgsD_D5UsR_gV4yVP1H18_X7fyIsLy58s79e4wsQmcAyvpZqURPFySOY

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'