Bosna i Hercegovina     | 22.12.2020. 14:21 |

Policijske službenice osigurale 300 paketića za djecu bez roditeljskog staranja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22.decembra (FENA) - Udruženje "Mreža policijskih službenica" danas je podjelom paketića razveselilo 300 mališana bez roditeljskog staranja, pokazali im humanu stranu policije, a to će doprinijeti i povećanju povjerenja djece u policijske strukture i stvaranju partnerskog odnosa.

U humanitarnoj akciji su učestvovale policijske službenice iz policijskih agencija širom Bosne i Hercegovine.

Djeca su napisala pisma "Djeda Mrazu", koja je njihova želja za predstojeće praznike, te je svaka policijska službenica preuzela po jedno pismo i s mnogo ljubavi ispunila želju djetetu. Djeca su oduševljena što će ove godine njihove želje ispuniti policijske službenice.

Predsjednica Udruženja Kristina Jozić i policijska službenica Martina Milas, danas su isporučile poklone za djecu smještenu u Domu za djecu bez roditeljskog staranja "Ivan Pavao II" - Vionica, Međugorje, a nakon toga slijedi isporuka paketića djeci u Majčinom selu u Međugorju, Udruzi Kutak sreće – udruga  osoba s invaliditetom u ŽZH i Javnoj ustanovi Dječji Dom Mostar.

Inicijativu je pokrenula policijska službenica Martina Milas, aktivna članica Udruženja iz MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona, a odazvale su se policijske službenice iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, Granične policije BiH, Federalne uprave policije, Policije Brčko distrikta BiH, Sudske policije FBiH, MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona, MUP-a Srednjobosanskog kantona, MUP-a Posavskog kantona i MUP-a Tuzlanskog Kantona. U akciju su se uključili i pripadnici Specijalne policije MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona, te zaposleni u Domu zdravlja Vrazova u Sarajevu.

U akciju su se uključili i pripadnici Specijalne policije MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona, te zaposleni u Domu zdravlja Vrazova u Sarajevu, saopćeno je iz Udruženja "Mreža policijskih službenica".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo