Bosna i Hercegovina     | 22.12.2020. 14:32 |

Vilić: Novonastala situacija nije umanjila napore policijskih službenika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. decembra (FENA) - Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine (DKPTBiH), usljed pandemije virusa Covid-19, nije u mogućnosti ove godine organizirati tradicionalno druženje s predstavnicima medija, saopćeno je iz ove policijske agencije.

- Pandemija je nažalost uticala na sve sfere društvenog i poslovnog života. Tako i naše planirane aktivnosti i događaje nije bilo moguće u potpunosti provesti - navodi se u saopćenju, uz podsjećanje da je druženje s predstavnicima medija radi unapređenja saradnje, organizirano od 2014. godine. 

Direktor DKPT-a BiH Mirsad Vilić je, tim povodom, istaknuo kako je novonastala situacija uticala na uspostavljanje novih metoda rada,"kako bi i dalje odgovorno obavljali poslove i zadatke iz svoje nadležnosti, propisane zakonom".

- Poštujući epidemiološke mjere nadležnih organa Direkcija je obezbijedila neophodna i propisana sredstva za zaštitu i dezinfekciju koja su omogućila zaštitu svojih zaposlenika tokom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti - kazao je.

Vilić nadalje navodi kako je pored redovnog obezbjeđenja domaćih zvaničnika i objekata od značaja, a koji se redovno štite u skladu sa pozitivno pravnim propisima, pripadnici Direkcije obezbjeđivali i posjete visokih dužnosnika drugih zemalja tokom njihovih zvaničnih posjeta Bosni i Hercegovini.

Direktor DKPT-a BiH, istovremeno, ističe kako novonastala situacija nije umanjila napore policijskih službenika za provođenje zakona u borbi protiv kriminala.

- U prilog tome govori i činjenica da je nastavljena redovna međunarodna policijska saradnja, koja se odvija putem kanala Interpola, Europola i drugih, kao i organizacija, koordinacija i realizacija međunarodnih operativnih akciija u Bosni i Hercegovini, poput operativnih akcija Pangea XIII, JAD South East Europe 2020, RAD..., a koje su koordinirane od DKPT-a BiH - podsjeća Vilić.

Istovremeno, uime Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, izrazio je  zahvalnost predstavnicima medijskih kuća, novinarima, fotoreporterima i snimateljima, "koji su svakodnevno odgovorno obavljali svoj posao, a sve u cilju tačnog i pravovremenog informisanja građana Bosne i Hercegovine".

- Također, nadam se da će se dosadašnja saradnja, koja je bila izuzetno profesionalna, nastaviti i u budućnosti uz uzajamno poštovanje i razumijevanje - poručio je Vilić, saopćeno je iz DKPT-a BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta