Svijet     | 22.12.2020. 13:39 |

Von der Leyen i Johnson razgovarali o Brexitu i koronavirusa

FENA Internet

BRUXELLES, 22.decembra (FENA) - Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen i britanski premijer Boris Johnson razgovarali su o nesuglasicama oko ribolovnih zona koje ometaju postizanje novog trgovinskog sporazuma, kao i o posljednjim trendovima u pandemiji koronavirusa u telefonskom razgovoru u ponedjeljak, saopćili su izvori iz EU u utorak.

Izvori su dodali da je blok sada voljan da prihvati smanjenje vrijednosti ulovljene ribe u britanskim vodama za 25 posto tokom vremenskog perioda od 2021.

Trajanje tog perioda, kao i dogovor o tome kako blok može odgovoriti ukoliko Britanija raskine svoju industrijsku proizvodnju s onom iz EU još su ključne teme sporenja, samo devet dana prije nego što Britanija napusti jedinstveno tržište i carinsku uniju bloka, što znači da se sadašnja trgovinska pravila neće više primjenjivati.

Evropske i druge zemlje također su suspendovale većinu putovanja iz Britanije od vikenda, u pokušaju da suzbiju brzo širenje novog soja koronavirusa, prenosi Reuters.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom