Bosna i Hercegovina     | 22.12.2020. 13:29 |

Akcija 'Jug' - SIPA otkrila i privremeno oduzela oko 16 kilograma opojne droge

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. decembra (FENA) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ponedjeljak su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS, MUP-a KS i MUP-a ZDK, realizirali operativnu akciju kodnog naziva "Jug", u okviru koje su lišili slobode deset osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo - neovlašteni promet opojnim drogama.

Policijski službenici SIPA-e pretresli su stambene i pomoćne objekte na ukupno 13 lokacija u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Doboju, Tešnju i Doboj Jugu, prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli oko 13,5 kilograma nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu skank, 2,5 kilograma nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu spid, te više mobilnih telefona, novac i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Spomenute aktivnosti izvršene su po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH.

Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su četiri osobe predane u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH, saopćeno je iz SIPA-e.       

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo