Svijet     | 22.12.2020. 12:03 |

Kanada u naredne tri godine šalje 90 miliona dolara pomoći Palestincima

FENA Internet

TORONTO, 22. decembra (FENA) - Kanada će tokom naredne tri godine poslati pomoć od ukupno 90 miliona dolara (oko 74 miliona eura) palestinskim izbjeglicama koje se nalaze u Siriji, Libanu i Jordanu, kao i Palestincima koji žive u Pojasu Gaze i na Zapadnoj obali.

Karina Gould, kanadska ministrica za međunarodni razvoj, izjavila je da je vrlo važno pružiti pomoć palestinskim izbjeglicama.

"Odgovoriti na potrebe palestinskog naroda i pružiti humanitarnu pomoć predstavlja jedan dio puta prema miru i prosperitetu na Bliskom istoku. Kanada je stoga posvećena ispunjavanju osnovnih potreba najsiromašnijih i najugroženijih u ovoj populaciji", rekla je Gould, prenosi Anadolu Agency (AA).

Istakla je da će pomoć biti dostavljena putem Agencije Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA).

"Ova pomoć doprinijet će ispunjavanju osnovnih potreba za obrazovanjem, zdravljem i egzistencijom palestinskih žena i djece. Također, UNRWA će dostaviti pomoć za oko 465.000 palestinskih izbjeglica u Siriji i Libanu. Važno je pružiti pomoć tim ljudima, posebno tokom trajanja pandemije COVID-19. Ti ljudi su suočeni s visokom stopom siromaštva, nedostatkom hrane i nezaposlenošću. Podrška Kanade putem UNRWA-e je pokazatelj naše kontinuirane posvećenosti rješavanju problema Palestinaca", rekla je ministrica Gould.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta