Stranačke aktivnosti     | 22.12.2020. 11:12 |

Priopćenje za javnost HS-a BiH

FENA Saopćenje

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Hrvatska stranka BiH koja nije sudjelovala na mostarskim izborima, iako oporbena prema HDZ BiH i strankama okupljenim u HNS-u, izražava zadovoljstvo izbornim rezultatima koje su ostvarile stranke sa hrvatskom odrednicom i podržava ih u naporima da se izborni proces okonča na zakonit način.

Jer, način na koji je provedena predizborna kampanja i favoriziranje u, tobože politički neutralnim,medijima stranaka koje su se na mostarskim izborima zaogrnule egidom probosanstva, pokazali su da je to samo maska za prikrivanje nastojanja da se Hrvati majoriziraju.

Hrvatska stranka BiH smatra da se puna jednakopravnost građana i naroda treba osigurati u svim gradovima na jednak način. Izuzetak sa Mostarom je samo dokaz dvostrukih standarda i licemjerja, što, nažalost, ovdje podržavaju i predstavnici međunarodne zajednice. Zašto izborna pravila koja važe u Mostaru, ne važe u Travniku npr. ili zašto u gradovima u kojima Bošnjaci čine većinu izbornim pravilima nije Hrvatima osigurana minimalna nacionalna kvota, upravo poradi toga što su najmalobrojniji konstitutivni narod.

 

 

Predsjednik HS BiH

 

Božo Skopljaković

 

                                                                                              

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'