Bosna i Hercegovina     | 21.12.2020. 14:09 |

Vlada USK financijski pomaže Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka'

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 21. decembra (FENA) - Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) ove je godine osigurala 50.000 KM za rad i funkcionisanje Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".

-Ponosni smo da imamo takve prijatelje u Vladi Unsko-sanskog kantona i da je u ovoj teškoj godini rad naše Roditeljske kuće pomognut sa planiranim grantom od 50.000 maraka. Mi se s druge strane zaista trudimo biti najbolji domaćini našim mališanima iz ovog dijela Bosne i Hercegovine. Nastojimo osigurati najbolji smještaj i svaki vid podrške roditeljima i njihovoj djeci kada dođu na liječenje u Sarajevo - kaže direktor Udruženja Fikret Kubat.

Godišnje kroz Roditeljsku kuću Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" bude smješteno oko 60 djece iz cijele države, a samo u ovoj godini za vrijeme liječenja tu je bilo smješteno deset mališana s područja Unsko-sanskog kantona.

-Pomoć ovih ljudi i postojanje Roditeljske kuće su neprocjenjivi kada se nađete u jednom od najtežih životnih iskušenja. Imamo osiguran smještaj i svaku vrstu pomoći, tako da se možemo fokusirati na liječenje i ozdravljenje našeg djeteta - rekao je je jedan od roditelja Mesud Čelebić.

Kantonalni premijer Mustafa Ružnić ovo je naglasio kao obavezu i dužnost svih političkih zvaničnika, te obećao određenu financijsku podršku i u narednoj godini.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo