Svijet     | 21.12.2020. 09:51 |

Turska obustavila letove iz četiri zemlje

FENA Internet

ANKARA, 21. decembra (FENA) - Turska se kasno u nedjelju pridružila grupi od nekoliko evropskih zemalja koje su privremeno suspendovale letove iz Velike Britanije i još nekoliko zemalja usljed zabrinutosti uzrokovanih novom varijantom koronavirusa koji se brzo širi.

Ministar zdravstva Republike Turske Fahrettin Koca na društvenoj mreži je kazao kako je zabilježena povećana transmisija u Ujedinjenom Kraljevstvu kada je riječ o mutaciji koronavirusa.

”Pod direktivama našeg predsjednika i u koordinaciji s Ministarstvom transporta i infrastrukture, donesena je odluka o privremenoj suspenziji letova iz Ujedinjenog Kraljevstva, Danske, Holandije i Južnoafričke Republike“, pojasnio je Koca.

Potez je uslijedio nakon što je nekoliko evropskih zemalja, među kojima su Francuska, Njemačka, Italija i Austrija, saopćile odluku o suspenziji letova iz Ujedinjenog Kraljevstva, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ranije je i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pozvala evropske zemlje da pojačaju mjere kako bi se spriječilo širenje virusa.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo