Bosna i Hercegovina     | 21.12.2020. 00:28 |

Čović: HDZ BiH imat će 40 posto mandata u novom Gradskom vijeću Mostara

FENA Denis Leko

MOSTAR, 20. prosinca (FENA) – Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović na konferenciji za novinare izjavio je da će ta stranka osvojiti 40 posto mandata u novom sazivu Gradskog vijeća Mostara.

Naglasio je kako je HDZ BiH na današnjim izborima dobio oko 20.000 glasova, dvostruko više nego što je imao na zadnjim mostarskim izborima prije 12 godina.

- To je i bio naš cilj. Vjerujem da ćemo s tih 14 ili 15 mandata moći naći partnere s kojima možemo imati i dvotrećinsku većinu, a svakako zaštiti poziciju hrvatskog naroda nadpolovičnom većinom u Gradskom vijeću. Želimo Mostar transformirati u moderan europski grad, i vjerujem da u Mostaru ima dovoljan broj partnera koji na sličan način razmišljaju o budućnosti grada - kazao je Čović.

Istaknuo je kako je došlo vrijeme "da se Mostar gradi na jasnim europskim temeljima".

- Hvala svima koji su izašli na izbore, a osobito glasačima HDZ-a BiH. Duboko sam uvjeren i nakon ovih rezultata mogu s pravom kazati da će nositelj gradske liste HDZ-a BiH za Gradsko vijeće Mostara i kandidat za gradonačelnika Mostara Mario Kordić biti gradonačelnik ovog grada - istaknuo je Čović.

Komentirajući odnose snaga među hrvatskim političkim subjektima, predsjednik HDZ-a BiH kazao je kako su hrvatske stranke "možda ipak nepromišljeno izašle s četiri liste".

- U ovako složenim uvjetima prebrojavanja glasova i načinu kako se preračunavaju mandati, za to nije plaćena prevelika cijena, ali to nas treba uozbiljiti za neka buduća vremena - kazao je Čović.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo