Bosna i Hercegovina     | 20.12.2020. 12:30 |

Koalicija 'Pod lupom': Oko 4000 birača manje na biračkim popisima

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 20. prosinca (FENA) - Koalicija za slobodne i poštene izbore "Pod lupom" zabilježila je da je na 142 biračka mjesta na lokalnim izborima u Mostaru oko 4000 manje birača nego što ih je bilo na središnjem izbornom popisu.

Prema trenutnim informacijama postoji razlika u broju birača sa središnjeg izbornog spiska i realnog stanja na terenu.

- Broj birača je manji za oko 4000 u odnosu na spisak Središnjeg izbornog povjerenstva. U pitanju je 142 od ukupno 150 biračkih mjesta na kojima je razlika uočena - izjavio je na konferenciji za novinare direktor Koalicije "Pod lupom" Dario Jovanović.

Istaknuo je kako nije u pitanju incidentna situacija već nešto što je sveprisutno te da će nakon provjere više informacija javnosti biti dostupno tijekom dana.

Jovanović je opovrgnuo da navedena situacija ima veze s tužbom HDZ-a BiH vezanom za biračke popise.

- Upoznati smo preko medija s kaznenom prijavom HDZ-a i ona se odnosi na razliku u broju birača između 27. srpnja i 5. studenoga, dakle 45 dana prije izbornog dana - kazao je Jovanović.

Dodao je kako je izborni proces u Mostaru na većini biračkih mjesta započeo u skladu s Izbornim zakonom BiH, pratećim pravilima i procedurama.

- Mi ukazujemo na greške, propuste i radimo na njima kako bi se otklonile - zaključio je Jovanović na konferenciji za medije.

U izborni proces u Mostaru uključena je i Agencija lokalne demokracije (LDA) Mostar čija je predstavnica Dženana Dedić kazala kako daju sve od sebe da građanima i građankama Mostara omoguće da nesmetano obavljaju svoju dužnost i da cijeli izborni proces protekne u najboljem redu.

- Pozivam Mostarce da izađu na izbore, ostvare svoje izborno pravo. Također pozivam sve političke subjekte da poštuju izborni zakon i pravila i da osiguraju svojim građanima da to svoje pravo ostvare - kazala je Dedić.

Građanima je pozvala da sve uočene nepravilnosti prijave na besplatan broj 080 05 05 05.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo