Bosna i Hercegovina     | 18.12.2020. 11:55 |

Nastavljena sjednica VSTV-a BiH od 15. i 16. decembra

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 18. decembra (FENA) - Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) danas je nastavilo sjednicu od 15. i 16. decembra na kojoj je, nakon i službene ostavke Milana Tegeltije, za osobu ovlaštenu za zastupanje i predstavljanje ovog regulatornog tijela jednoglasno izabrana dosadašnja dopredsjednica Sanela Gorušanović-Butigan

Time je razriješena novonastala situacija, s obzirom na to da je mandat dopredsjednika vezan za mandat predsjednika, te je Gorušanović-Butigan, koja je ostavkom predsjednika prestala biti dopredsjednica VSTV-a,  de-facto izabrana za privremenu predsjednicu ove institucije do njene popune, odnosno izbora novog rukovodstva/Predsjedništva Vijeća, a koga čine predsjednik, dva dopresjednika i jedan stalni član.   

Budući da je rješavanje proceduralnih pitanja nakon Tegeltijine ostavke 'uzelo' dosta vremena, nije bilo moguće okončati sjednicu u predviđenom roku.

Sjednica je, stoga, nastavljena u skladu s korigovanim dnevnim redom, a članovi VSTV-a su, nakon kratke prezentacije, primili k'znanju Informaciju o provođenju postupka ocjenjivanja rada nosilaca pravosudnih funkcija za 2019. godinu.

Trenutno je u toku razmatranje prigovora nositelja pravosudnih funkcija u vezi s ocjenjivanjem u spomenutom periodu, ali je taj dio sjednice zatvoren za javnost.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo