Bosna i Hercegovina     | 17.12.2020. 15:39 |

Podignuta optužnica protiv Simića zbog krijumčarenja ilegalnih migranata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. decembra (FENA) - Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Vase   Simića, rođenog 1985. godine u Zvorniku, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, u prethodnom dogovoru s njemu poznatoim osobom iz Srbije, povezao migrante, državljane Egipta, koji su prethodno s područja Srbije izbjegavanjem graničnog nadzora ušli na tertitoriju BiH, a koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit ulazak i boravak u Bosni i Hercegovini.

Nakon prihvata pet migranata, među kojima i jednog maloljetnog djeteta, optuženi je upravljajući putničkim motornim vozilom u pravcu Zvornika, prilikom pokušaja zaustavljanja vozila od službenika Granične policije BiH, odbio zaustaviti vozilo kojim je upravljao na znak zaustavljanja i nastavivši vožnju velikom brzinom lokalnim putem parkirao se i napustio vozilo, a u bjekstvu su ga spriječili policijski službenici koji su u vozilu pronašli ilegalne migrante.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi iz člana 189. stav 4. u vezi sa stavom 1. i 2. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'