Regija     | 17.12.2020. 12:35 |

Crna Gora: Na jedrilici otkriveno oko 50 migranata

FENA Agencije

PODGORICA, 17. prosinca (FENA) - Na jedrilici "Posejdon", koja je plovila pod švedskom zastavom, otkriveno je oko 50 migranta koji su se iz crnogorskih teritorijalnih voda zaputili ka Italiji, a brod je u pratnji dva plovila priveden u luku Bar.

Operateri Regionalnog zapovjednog centra Jug primijetili su u srijedu između 19.30 i 20 sati isplovljavanje nepoznatog plovila iz uvale Trsteno kod Budve, koje se potom uputilo ka otvorenom moru, zbog čega je Nacionalni zapovjedni centar zatražio izvanredno angažiranje promatračkog helikoptera Frontex-a.

Kako se navodi, jedrilica je u 20.55 prešla granicu Crne Gore i uputila se u pravcu Italije, da bi oko jedan sat poslije ponoći promatrački helikopter stigao na dobivenu GPS lokaciju i uočio jedrilicu "Posejdon", dužine oko 12 metara, pod švedskom zastavom.

U tom trenutku, na krmi su se nalazile četiri osobe, a termovizijskim promatračkim senzorom detektirana je velika količina toplote u potpalublju plovila, što je, navodi se, ukazivalo na prisustvo većeg broja ljudi.

"Nakon duge potjere u ekonomskoj zoni oba plovila su oko 4.45 sati na otvorenom moru zaustavila predmetnu jedrilicu i utvrdila da se na istoj nalazi oko 50 migranata. U tijeku je privođenje jedrilice u pratnji 2 plovila ka Luci Bar", rečeno je u crnogorskoj policiji, prenosi Tanjug.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo