Bosna i Hercegovina     | 17.12.2020. 12:08 |

Herceg obećao 220.000 maraka potpore za RTV HB

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. prosinca (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je u četvrtak u posjet novoimenovanu ravnateljicu Radiotelevizije Herceg-Bosne (RTV HB) Slavicu Karačić, kojoj je i službeno čestitao na imenovanju te joj poželio uspješan rad na planu daljnjeg razvoja RTV HB, kao jednog od vitalnih medija, osobito za hrvatski narod u BiH.

"Vlada HNŽ-a prepoznaje važnost medija čija zadaća nije samo informirati javnost, nego i poticati na dijalog, kao i pružati potporu demokratskom razvitku cjelokupne društvene zajednice. Radiotelevizija Herceg-Bosne ima, pak, i poglavito važnu ulogu u javnom prostoru BiH kao jedini javni televizijski medij koji program emitira na hrvatskom jeziku, odnosno jeziku jednoga od tri konstitutivna i ravnopravna naroda u ovoj državi. Zato će Vlada HNŽ-a i sljedeće godine financijski pomoći rad RTV Herceg-Bosne u iznosu od 220.000 maraka, kako smo to činili i prethodnih godina", poručio je predsjednik Herceg.

Ravnateljica Karačić zahvalila je na prijamu i čestitkama i pritom zahvalila predsjedniku Hercegu i Vladi HNŽ-a za potporu i razumijevanje u njihovu radu.

"Zahvaljujem na Vašoj ukupnoj potpori koja nam je od velikoga značaja u nastavku provedbe započetoga projekta rasta i razvoja RTV HB kao objektivnog i odgovornog medija koji želimo učiniti dostupnim svim Hrvatima u BiH, ali i izvan nje", kazala je ravnateljica Karačić, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije