Stranačke aktivnosti     | 16.12.2020. 22:07 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

Mirsad Hadžikadić se sastao sa Visokim predstavnikom Valentinom Inzkom

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić danas se sastao sa Visokim predstavnikom Valentinom Inzkom u uredu OHR-a u Mostaru.

Razgovarali su o situaciji u Mostaru i državi, a predsjednik Hadžikadić je govorio i o kandidatima Platforme za progres, izbornoj kampanji, svom boravku u ovom gradu, ali i očekivanjima na ovim lokalnim izborima.

Na osnovu današnje posjete naseljima Ortiješ i Kosorac, predsjednik se osvrnuo na problem sa kojim se susreću mještani, a to je mogućnost da izgube svoju zemlju zbog lošeg rješenja izgradnje autoputa.

Komentarišući aktuelnu političku i društvenu situaciju u Bosni i Hercegovini i svijetu, istakli su mogući pozitivni utjecaj novoizabrane američke vlasti, ali i drugih velikih sila, na političke procese u Bosni i Hercegovini koji bi se mogli desiti u skorijoj budućnosti.

Ukazavši na bitnost Mostara, Hadžikadić je kazao da je Mostar ogledalo Bosne i Hercegovine sa svojom mješavinom vjera, etničkih pripadnosti, kultura i optimizma. Bosna i Hercegovina, Međunarodna zajednica ali i cijeli svijet, uključujući i građane Mostara koji imaju priliku glasati, ne smiju dozvoliti da Mostar završi kao podijeljen grad, jer će se na taj način uništiti srž Bosne i Hercegovine.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta