Bosna i Hercegovina     | 16.12.2020. 09:51 |

HNS pozdravlja Plenkovićevo obraćanje na konferenciji o nasljeđu Daytona

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. prosinca (FENA) - Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine (HNS BiH) pozdravio je izlaganje predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića na međunarodnoj konferenciji "Nasljeđe mira - 25 godina Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma", koja je održana u organizaciji Hrvatske akademije za znanost i umjetnost i Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

"Kao još jedan u nizu snažnih zalaganja za europsku Bosnu i Hercegovinu, članicu Europske unije i NATO-a i domovinu tri ravnopravna konstitutivna naroda, premijer Plenković u svom se govoru iznova snažno založio za hrvatski narod i njegova prava te prosperitetan razvoj bh. društva kroz napredovanje ka EU i NATO-u", priopćili su u srijedu iz HNS-a.

Ističu kako je kontinuirano djelovanje premijera Plenkovića do sada pružilo nemjerljiv doprinos učvršćivanju prava Hrvata, europskoj i euroatlantskoj perspektivi BiH te očuvanju mira i stabilnosti, kao i razvoju prilika i prosperiteta.

"U ime hrvatskoga naroda i njegovih legitimnih predstavnika, HNS pozdravlja ustrajno zalaganje premijera Plenkovića za suradnju s relevantnim i legitimnim predstavnicima te njihovu inkluziju u svim razgovorima ključnima za oblikovanje budućnosti i razvoj BiH kako bi se glas svih konstitutivnih naroda jasno čuo", dodaju iz HNS-a.

Snažna prekogranična suradnja i daljnji razvoj snažnih dobrosusjedskih odnosa, poručili su iz HNS-a, od velike su važnosti za hrvatski narod i Bosnu i Hercegovinu u cijelosti s obzirom da je Republika Hrvatska prepoznat partner u zagovaranju prosperiteta BiH u cijelome svijetu.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!