Stranačke aktivnosti     | 15.12.2020. 21:23 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Tarik Tanović: SDA i HDZ dva su obraza istog lica kriminogene, mrziteljske politike
Mediji u Hercegovini danas su objavili audiosnimak pregovora između mostarskih ogranaka stranaka SDA i HDZ. Na snimku Ljubo Bešlić govori kako se te dvije stranke dogovaraju oko kadroviranja u Mostaru – koga Salem Marić predloži za neku poziciju u ime Bošnjaka, Ljubo Bešlić se ne protivi, nego potpiše. Na to je reagovao Tarik Tanović, predsjednik Gradskog odbora Naše stranke u Mostaru:
“SDA i HDZ kad god im to treba stvore privid međusobnog neprijateljstva i udruženim snagama za neprijatelje građana proglase građanske opcije, u ovom slučaju Našu stranku i SDP, tj. našu koaliciju BH blok. Mi svi to znamo, a audiosnimak na kojem Ljubo Bešlić jasno govori o njihovoj međusobnoj slozi kad je o kadroviranju riječ, konkretan je dokaz da među njima svađe nema. Svakog SDA Bošnjaka na javnoj funkciji u Mostaru ovjerio je svojim potpisom Ljubo Bešlić. Svaki HDZ-ov Hrvat dobio je saglasnost Salema Marića. I jedni i drugi dva su obraza na licu iste rušilačke, kriminogene, nepotističke politike mržnje, ucjene i straha.
Dok SDA BH blok proziva HDZ-ovom ispostavom za razjedinjavanje Bošnjaka, dotle od HDZ-a traže dozvolu za harčenje imovine građana na lijevoj strani Neretve i vrše podjelu među Bošnjacima na podobne i one koji trebaju egzistenciju tražiti van zemlje. Dok HDZ BH blok proziva da nam je namjera razbiti hrvatsko jedinstvo i omogućiti SDA da sama vlada gradom, u isto vrijeme traže od te iste SDA neometano pljačkanje Mostara na desnoj strani Neretve i Hrvate pretvaraju u dijasporu. Krajnje je vrijeme da im kažemo da Mostar pripada svakom građaninu koliko i bilo kome od njih i da ih pošaljemo u političku penziju, a one kojima dokažemo debljanje vlastitog imovinskog kartona zajedničkim dobrima i u zatvor.”

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'