Stranačke aktivnosti     | 15.12.2020. 20:25 |

Saopćenje za javnost Građanske demokratske stranke BiH

FENA Saopćenje

Izborom  46.predsjednika USA  Joe Bidena i potpredsjednice USA  Kamale Harris potvrđena  je   demokratska  volja američkog naroda.

Uime Građanske demokratske stranke BiH (GDS BiH)  i u svoje ime upućujem najiskrenije čestitke izabranim liderima SAD  uvjeren  da će  doprinijeti djelotvornoj borbi za zdravlje stanovništva, ekonomskom  i socijalnom  oporavku  i sigurnosti građana.kao  i ostvarivanju međunarodnih  sporazuma o klimi i drugim ključnim  ugovorima i internacionalnim savezima za mir i bezbjednost i održivi razvoj,ljudskih prava i sloboda u svijetu i posebno jačanju  euroatlanskih integracija,istakao je predsjednik GDS BiH Ibrahim Spahić.

Poruke predsjednika Bidena upućene povodom 25.godišnjice Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH svjedoče o snazi prijateljstva i podrške koju SAD  i novoizabrani Predsjednik kontinuirano pružaju Bosni i Hercegovini.

Svijetu su potrebni takvi  snažni ,demokratski lideri  koje vode svoje zemlje  i u UN i drugim multilateralnim organizacijama i savezima realizuju odgovornu politiku u vremenu  planetarnih kriza kroz koje svi prolazimo.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu