Bosna i Hercegovina     | 15.12.2020. 14:59 |

Najavljena suradnja u reformi policijskih struktura BiH i Crne Gore

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. prosinca (FENA) - Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru i Policijska akademija iz Danilovgrada, Crna Gora, spremne su surađivati u reformi policijskih struktura, usklađivanju rada s europskim standardima i pružanju učinkovitog odgovora na sve sigurnosne izazove, najavljeno je u utorak u Mostaru na sastanku predstavnika dvije institucije.

Crnogorsko izaslanstvo predvođeno ravnateljem Bobanom Šaranovićem u Mostaru je dočekao ravnatelj Marko Vujević, a sastanak je bio u znaku razmjene iskustava po pitanju koncipiranja i provedbe temeljne policijske obuke, što je jedna od prioritetnih aktivnosti navedenih institucija.

"Budući je riječ o obrazovnim procesima koji podrazumijevaju cjelodnevni boravak kadeta u tim institucijama, razmatrana je mogućnost zajedničkoga apliciranja na natječaj NATO-a Science for Peace and Security (SPS) Programme, s ciljem pribavljanja sredstava za nabavu i postavljanje solarnih panela. Projekt se financira iz EU fondova", priopćeno je iz Agencije za školovanje.

Nakon sastanka, u pratnji domaćina, gosti su obišli novoizgrađeni kompleks objekata Agencije koji ima skoro 10 000 m² zatvorenoga prostora. Agencija već ima ugrađene solarne panele za grijanje vode u smještajnom dijelu kompleksa, a ugradnja dodatnih kapaciteta solarnih panela i proizvodnja veće količine "čiste energije" je prihvatljiva ideja s ciljem umanjenja troškova i očuvanja okoliša.

No, prije donošenja bilo kakve odluke u tom smislu, ravnatelj Vujević je naglasio potrebu analiziranja postojećih sustava u Agenciji i mogućnosti njihove nadogradnje, navodi se u priopćenju. 

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'