Bosna i Hercegovina     | 15.12.2020. 13:45 |

Mladi aktivisti uređuju Park Alekse Šantića

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. prosinca (FENA) – Kroz projekt "Umjetnost demokratije", a u okviru zajedničkog regionalnog programa "Dijalog za budućnost", mladi aktivisti u srijedu, 16. prosinca, uredit će Park Alekse Šantića u Mostaru.

"Volonterska grupa se za ovu priliku odlučila je svojom aktivnošću veličati umjetnost, što ide u prilog i samom nazivu našeg projekta. Odlučili su organizirati čišćenje prostora oko bista nekoliko istaknutih nobelovaca, te neizostavnog pjesnika, Mostarca Alekse Šantića. Prostor na kojem počivaju uspomene na velikane, svojom aktivnošću, učinit će još ljepšim", najavili su iz Centra za razvoj omladinskog aktivizma CROA.

Uključivanje mladih u volonterske aktivnosti otvara prostore u kojima će mladi ljudi moći slobodno izraziti svoje mišljenje u traganju za odgovorima na potrebe zajednice. Volontiranje je izvrstan način da mladi budu produktivni i aktivni članovi zajednice, a ovakav tip aktivnog sudjelovanja ima značajne i dugotrajne učinke, jer se za budućnost oblikuje osoba svjesna sebe i svoje okoline, svojih potreba i mogućnosti, kao i potreba i mogućnosti zajednice koja ga okružuje, poručili su iz CROA-e.

Ukupno pet omladinskih timova iz Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanske županije, Bosansko podrinjskog kantona, Republike Srpske, grad Pljevlja u Crnoj Gori u sljedećih sedam mjeseci aktivno će sudjelovati u promoviranju i zagovaranju demokratskih procesa kroz rješavanje konkretnih problema s kojima se susreću mladi.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo