Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 14.12.2020. 17:05 |

Vlada BPK utvrdila Nacrt budžeta BPK Goražde za 2021. godinu 

FENA Saopćenje

GORAŽDE, 14. decembra (FENA) - Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde na današnjoj sjednici utvrdila je i u skupštinsku proceduru uputila nacrte budžeta i zakona o izvršenju budžeta Bosanskopodrinjskog kantona Goražde za 2021. godinu. Utvrđenim nacrtom budžet BPK Goražde iznosi 39.524.000,00 KM.

Također, razmatrajući materijale iz Ministarstva za finansije BPK Goražde usvojena je odluka o privremenom finansiranju BPK Goražde za period 01.01-31.03.2021. godine te Izvještaj o izvršenju budžeta, kao i Izvještaj o utrošku tekuće budžetske rezerve za period januar-septembar 2020.godine

Iz oblasti Ministarstva za privredu BPK Goražde na današnjoj sjednici usvojena je Odluka o odobravanju novčanih sredstava na ime Programa podrške razvoju drugih nivoa vlasti kroz projekte za 2020. godinu i Programa o izmjenama i dopunama programa podrške razvoju drugih nivoa vlasti kroz projekte, također za ovu godinu. Odlukom su odobrena novčana sredstva u iznosu od 25.000 KM Gradu Goražde i lokalnim zajednicama Pale i Foča u FBiH za sanaciju lokalnih putnih pravaca.

Također, na današnjoj sjednici svojim zaključkom Vlada je dala saglasnost premijeru BPK Goražde na potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na redovnom (zimskom) održavanju regionalnog puta R 448 Potkozara-Goražde-Hrenovica i R 448a Osanica-Ilovača-Prača za 2020-2021.godinu. Vrijednost ugovora je 224.000,00 KM.

Na osnovu zahtjeva JZU Kantonalna bolnica Goražde, Vlada BPK Goražde dala je saglasnost o isplati novčanih sredstava na ime plaćanja II privremene situacije vezane za izvođenje radova na dogradnji, rekonstrukciji i adaptaciji prostora za potrebe uspostave Dijaliznog centra Goražde pri ovoj javnoj zdravstvenoj ustanovi. Sredstva u iznosu od 124.973,98 obezbijeđena su u budžetu Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPK Goražde.

Data je saglasnost i Ministarstvu za boračka pitanja na odluke o odobravanju novčanih sredstava na ime pomoći za rad udruženja boračkih populacija za mjesec novembar i decembar 2020.godine, saopćeno je između ostalog iz Službe za odnose s javnošću Vlade BPK Goražde.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana