Sport     | 14.12.2020. 09:17 |

Večeras Izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji Nezavisnih novina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. decembra (FENA) - Pod sloganom sport je borba, sport je zdravlje, sport je život i upornost danas će biti održan 20. Izbor najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio televizije BiH.

Zbog pandemije virusa korona svečana ceremonija proglašenja najboljih bit će emitovana iz studija A BHRT u Sarajevu, a gladaoci će događaj moći pratiti na programu BHT 1, portalima nezavisne.com, bhrt.ba i facebook stranici "Nezavisnih novina" od 20 sati.

I ovaj put nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija. U najužoj konkurenciji za sportistu godine ove godine ostali su rukometaš Benjamin Burić, nogometaš Miralem Pjanić i košarkaš Jusuf Nurkić. Među tri kandidatkinje za krunu najbolje sportistkinje BiH ušle su košarkašica Marica Gajić, biciklistkinja Lejla Tanović i odbojkašica Ajla Paradžik.

Odlukom stručnog žirija, kojim ove godine predsjedava proslavljena košarkašica Slađana Golić, za nagradu najbolja ekipa konkurišu Ženski odbojkaški klub Bimal Jedinstvo, ženska košarkaška reprezentacija BiH, Košarkaški klub Igokea i muška košarkaška reprezentacija BiH. U najužem izboru za trenera godine našli su se Amar Njemčević, Vedran Bosnić, Goran Lojo i Dragan Bajić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu