Sport     | 13.12.2020. 09:51 |

Danas hercegovački derbi

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 13. prosinca (FENA) – U derbiju 19. kola nogometne Premijer lige BiH danas će se na Pecari u hercegovačkom derbiju sastati NK Široki Brijeg i HŠK Zrinjski.

Trener Širokobriježana Toni Karačić kazao je kako nije isto igrati derbi susrete pred praznim ili punim tribinama no bez obzira na okolnosti, po njegovim riječima, susret sa Zrinjskim ima dodatnu težinu.

- Utakmica bez gledatelja mijenja draž hercegovačkog derbija, ali ne i njegov značaj. Ta je utakmica motiv sama po sebi i drugačija je od ostalih. Hercegovački derbi je utakmica za prestiž. Pobjedom bi došli ispred njih i dat ćemo svoj maksimum za pobjedu i tri boda - poručio je trener Širokobriježana Toni Karačić.

Obje momčadi u današnji susret ulaze u dobroj formi. Široki Brijeg je u četiri posljednja prvenstvena susreta upisao tri pobjede i remi, dok Zrinjski u posljednjih sedam nastupa ima pet pobjeda, remi i poraz od Željezničara.

- Važnost ove utakmice ne treba posebno isticati, a posebice to vrijedi za ovaj susret jer nakon njega idemo na zimsku pauzu koja će malo duže trajati. Obje su ekipe u borbi za europske pozicije. Mi smo trenutno na poziciji iznad Širokog Brijega i nadam se da će i nakon derbija tako ostati - kazao je trener Zrinjskog Mladen Žižović.

Dodao je kako će njegova momčad u nedjeljnu utakmici uči sa željom za pobjedom.

- Svjesni smo da protiv sebe imamo dobrog protivnika, koji ima svoje mane i svoje vrlina. Mi svaku utakmicu idemo na pobjedu pa će tako biti i u Širokom. Žao mi je što neće biti navijača, jer obično u Širokom to za nas praktično bude domaći teren s obzirom da veliki broj navijača Zrinjskog dođe na Pecaru – dodao je Žižović.

Uoči novog okršaja, koji će biti posljednji za obje momčadi u 2020. godini, NK Široki Brijeg nalazi se na petom mjestu prvenstvene ljestvice s 31 osvojenim bodom, bodom manje od četvrtoplasiranog Zrinjskog.

Utakmica na Pecari igra se od 17 sati uz prijenos na Arenasport televiziji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'